Efter att ha sovit middag (det är ett hårt jobb att vara på semester) lagar Anci ihop en enkel midag som sedan avnjuts på altanen. Det är file på Porco Preto (Jamon Iberico eller Alentejos svarta gris),en grönsallad och en sås på madeira och vitlök. Till det dricker vi en Quinta do Ventozelo Touriga Nacional 2008 från Douro.

Maten visar vad man med enkla medel kan åstakomma med rätt råvaror. Grönsakerna är fantastiskt smakrika och köttet mört och smakrikt. Vinet är också gott även om jag inte tror att vi tar med oss någon flaska hem.

Efter detta gör vi slut på två ostar av Serra-typ som iofs är goda men som naturligtvis inte går upp mot originalet (dvs Serra de Estrella). Madeiravinet (1996 Malvazia) som vi dricker till är väl iofs inte optimalt till ostarna men ändå klart njutbart.

Det är ca 17 grader när vi strax efter nio diskar upp och avslutar. Kl 10:00 imorgon ska vi vara hos d’Oliveira för ett nytt producentbesök och då vill vi gärna vara pigga.